Hälsa

ne.se: "hälsa, enligt Världshälsoorganisationens (WHO) definition "ett tillstånd av totalt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte bara en frånvaro av sjukdom eller funktionsnedsättning". Därmed beskrivs hälsa som ett positivt tillstånd, vilket inbegriper hela individen i förhållande till dess situation"

Jag gillar att man ser hälsa som en helhet. Att många olika faktorer spelar in i hur en människa mår. Det är verkligen en bra tanke. Saknar vi något på något plan, finns den där gnagande känslan, den där oron, som gör det svårt att se allt det som finns runt omkring. Men totalt välbefinnande på alla plan... För vem är det verklighet? Det känns som att det blir farligt att försöka uppnå det. En allt för stark strävan efter något gör att man missar det som finns på vägen, vilket jag tänker leder till ångest när man inser vad man missat - och ångest och hälsa får väl anses vara två begrepp som inte direkt är synonyma med varandra.

Hälsa handlar för mig om att ha en balans mellan sitt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Allt behöver inte vara perfekt och hundraprocentigt. Det handlar om att vara tillfreds, utan att ha "nöjt sig". Att inte sakna, snarare än att ha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0